O relatie de cuplu sanatoasa necesita o investitie continua

Construirea sau zidirea relatiei dintre sot si sotie nu este ceva ce vine de la sine, o data cu casatoria. Este ceva ce necesita timp, dedicare, slujire. Trebuie sa ne dorim lucrul acesta foarte mult, si sa depunem un efort sustinut pentru a avea o relatie de cuplu din ce in ce mai armonioasa.

Multe dintre cupluri se plang dupa cativa ani de casnicie ca au ajuns intr-un punct in care se intreaba cum de s-au casatorit cu cel sau cea pe care o au langa ei. Aceasta inseamna ca de-a lungul timpului au avut de a face cu situatii si crize carora fie nu au stiut cum, sau nu au fost pregatiti defel sau pur si simplu nu au actionat cum trebuie pentru a le face fata si a evita pericolul.

Daca ne dorim o casnicie buna va trebui sa fim deschisi si sa invatam cum se face acest lucru. Trebuie sa luam anumite decizii, sa ne stabilim niste reguli pe care sa le urmam. Si daca vom face acest lucru cu cea mai mare seriozitate, rezultatele vor fi pe masura. Trebuie sa facem acest efort pentru a ne vindeca si consolida casnicia atunci cand simtim si vedem ca ceva nu functioneaza.

Atat timp cat vom investi in relatiile noastre de casnicie, acest lucru se va reflecta in viata de zi cu zi. Putin cate putin, in fiecare zi trebuie sa avem curaj sa cladim, sa ne facem timp sa investim energie, ca sa putem vedea rezultate.

Deasemenea, fiecare dintre noi trebuie sa fim constienti ca in ciuda eforturilor depuse, nu intotdeauna rezultatele vor fi imediat evidente, insa aceasta trebuie doar sa ne determine sa perseveram in implinirea datoriei de a ne comporta cu intelepciune pentru a face lucrurile sa mearga.

Ca fiinte umane dornice de a fi iubite si a iubi, avem nevoie sa mentinem vie relatia de dragoste, si trebuie sa fim destul de maturi sa realizam ca aceasta nu se mentine cu usurinta. Avem de lucru in permanenta. Suntem intr-un proces continu de invatare. Si mai ales in domeniul acesta nu putem spune niciodata ca ceea ce am invatat pana la un moment dat este de ajuns.

Nu avem cum sa ramanem ca la inceputul casniciei cand nu stim destul de multe lucruri depsre cel de langa noi. Pe parcurs vom afla si mai bune si mai rele. Pe cele rele vom avea tendinta mai tarziu sa le tinem minte mai usor si sa le reprosam imediat sotului sau sotiei. Dar absolut niciodata nu vom fi fericiti, si nu vom invata nimic daca vom face asa. Sa dam voie celui de langa noi sa greseasca, pentru ca este om, limitat si noi suntem la fel. Ca sa imbunatatim relatia cu sotul sau sotia noastra nu trebuie sa ii cerem prima data lui sau ei sa se schimbe. Eu cel in cauza pot incepe sa vad ce este in neregula cu comportamentul meu si sa incep sa ma schimb. Doar facand asa, cel de langa mine va observa si isi va dori si el sa imbunatateasca ceva in comportamentul sau pentru ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine.

Nu sugerez ca este un lucru usor sa te schimbi pentru ca relatia cu sotul sau sotia sa fie mai buna. Nu este usor cu siguranta sa depui efort peste efort ca sa ai o casnicie mai buna. Dar daca ne dorim sa-l vedem fericit pe cel de langa noi, atunci haideti sa incepem sa-l facem fericit. Si vom culege si roadele de indata ce va veni timpul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More