Comunicarea ne ajuta cand apar probleme in casnicie.

Foarte multi dintre noi cunoastem atat de bine acele momente in care credem ca sotul sau sotia nu ne cunosc nici cat negru sub unghie si mai ales cunoastem sentimentele pe care ni le provoaca astfel de momente. Avem uneori nemultumiri sau frustrari pe care nu putem sau nu vrem sa invatam sa ni le exprimam, dorinte despre care nu vorbim dar am vrea ca cel de langa noi sa le stie...

Este cat se poate de adevarat faptul ca atunci cand suntem nemultumiti sau mai degraba cand ramanem cu nevoi fizice sau emotionale neimplinite, tindem sa fim mult mai aspri cu cel de langa noi. Avem tendinta de a ne razbuna cu prima ocazie posibila. Parca am fi niste copii care isi doresc sa se revanseze fata de tovarasii lor de joaca atunci cand acestia i-au dezamagit. Ne vin in minte tot felul de scenarii de razbunare si ajungem sa ne alimentam sufletul cu multa intristare si dezvoltam in noi un sentiment negativ vizavi de persoana pe care ar trebui de fapt s-o iubim.

De multe ori, insa, este posibil ca cel de langa noi sa nu fi facut lucrul acesta intentionat (desigur, in cazul in care casnicia nu a devenit deja o adevarata arena de lupta). In acest caz am putea sa ne intrebam sotul sau sotia, care a fost cauza si intentia actiunilor sale. Daca vrem ca relatia dintre noi sa evolueze, este foarte important sa tinem cont ca de fiecare data sa ascultam si chiar sa cerem lamuririle necesare. In loc de-a ne grabi in tragerea concluziilor autoiluzionandu-ne ca il cunoastem prea bine pe cel de langa noi, ar fi mai de folos pentru amandoi daca i-am da ocazia sa se explice, ba mai mult vom avea surpriza sa descoperim ca nu cunoastem uneori nici macar putin din ceea ce a dus la actiunea respectiva. Facand asa putem sa evitam neintelegeri mari si chiar sa evoluam descoperind noi nivele de comunicare si cunoastere reciproca.

Mai mult ca sigur ca niciunul dintre noi nu isi doreste sa treaca prin momente neplacute in relatia de cuplu, dar, din pacate, acestea sunt inevitabile. Avem datoria de a ne impartasi unul altuia sentimentele si dorintele noastre, daca vrem ca sotul sau sotia sa stie mereu ce se intampla cu noi. Daca de multe ori nu ne intelegem pe noi insine, cum putem cere celui de langa noi sa ne inteleaga? Asa ca, atunci cand dorim sa ajungem la un consens am face bine sa deschidem gura si sa spunem ce avem pe suflet, alftel sotul sau sotia nu va sti niciodata ce ne-a impins spre o anumita actiune, sau ce ne-a facut sa spunem un anumit lucru, si aproape sigur ne va judeca gresit.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More